top of page

Plopsaland De Panne breidt verder uit met camping


De bouw van een hotel behoort al langer tot de plannen. Maar nu wil Plopsa ook investeren in een camping met gethematiseerde huisjes. Dat bevestigt CEO Steve Van den Kerkhof aan VTM NIEUWS.

Plopsaland De Panne gaat 150 vakantiehuizen bouwen naast het pretpark. Elk huisje krijgt het thema van een Studio 100-figuurtje, bijvoorbeeld dat van Bumba, K3 en Kabouter Plop. Op zijn beurt krijgt iedere figuur ook een eigen dorpje, zoals Wickie De Viking (zie op de tekening hierboven). Plopsa heeft hiervoor landbouwgrond én de achterliggende camping Ter Hoeve gekocht, een terrein van 10 hectare groot.

In 3 fases komen er in totaal 150 vakantiehuizen, elk huisje voor gemiddeld 6 personen. De eerste vijftig huisjes zouden tegen volgend jaar klaar moeten zijn. Verder zijn er ook staanplaatsen voor de caravans en tenten voorzien.

Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa:

"Als we echt willen blijven meegaan met de top-pretparken in Europa, dan moeten de mensen ook bij ons kunnen logeren. Dat is de reden waarom we meer de weg inslaan naar verblijfsrecreatie. Door in te zetten op het verblijfssegment hopen we onze omzet met 20% te doen stijgen. Jaarlijks zijn er ongeveer 120.000 bezoekers die in de regio overnachten."

De plannen voor een Plopsa-hotel in De Panne, nabij het waterpark Plopsaqua, zijn er ook nog. De bouw daarvan start binnenkort. Het hotel zal 127 kamers tellen en moet rond Pasen 2018 de deuren openen.

In totaal investeert Plopsa 50 miljoen euro in verblijfsaccomodatie, waarvan 30 miljoen voor de camping en 20 miljoen voor het hotel. Op termijn wil Plopsa tot 40% inkomsten uit de verhuring halen.

Plopsaland De Panne wordt het eerste pretpark in België waar bezoekers kunnen blijven slapen.

 

Bron: VTM NIEUWS

Foto('s): © Plopsa

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page