top of page

Plopsa verkoopt De Vleermuis door te lage capaciteit


Op de laatste dag van de kerstvakantie heeft Plopsaland De Panne definitief afscheid genomen van De Vleermuis. Die attractie is verkocht aan een niet-Europees pretpark. De capaciteit was te klein geworden voor het stijgende aantal bezoekers. In de plaats komt er een groene picknickzone.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group:

“In april 2000, toen we Plopsaland De Panne openden, maakten we het eerste ritje op De Vleermuis. Er waren altijd lange wachtrijen, een bewijs van het succes. Maar ook omdat de attractie te klein is geworden voor ons park. Daarom wordt De Vleermuis nu verkocht. In de beginperiode hadden we jaarlijks een half miljoen bezoekers, nu zijn er dat 1.250.000."

De nieuwe eigenaar van De Vleermuis wil liever anoniem blijven en ook over de verkoopprijs kan CEO Steve Van den Kerkhof niet verder uitweiden. Het is enkel geweten dat de attractie naar een pretpark buiten Europa verhuist. Bij Plopsa zijn ze bijzonder tevreden met de overeenkomst.

Het is niet de eerste keer dat er in Plopsaland De Panne een attractie wordt afgebroken. Maar o.a. de uitkijktoren Panoramic, het reuzenrad van Kasha en de Monorail zijn enkele voorbeelden die nog dateren van Melipark. Met De Vleermuis wordt voor het eerst een Plopsa-attractie verkocht. Voorlopig zijn er geen plannen om andere attracties te verkopen.

De Vleermuis was op zijn hoogste punt 11 meter, een ritje duurde 40 seconden en de maximale snelheid bedroeg 30 kilometer per uur. Er waren twee lussen van telkens 170 meter, zodat je met twee gondels tegen elkaar kon racen.

Picknickzone

​Op de plek van De Vleermuis komt er geen nieuwe attractie, maar wel een groene picknickzone.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group:

”De komende maanden zullen we De Vleermuis ontmantelen en tegen de paasvakantie, wanneer de deuren van ons park opnieuw opengaan, zal er een groene picknickzone liggen. Het enige element van De Vleermuis dat we behouden, is het afdak."

Het wordt de derde picknickzone in Plopsaland De Panne. Er is al een overdekte zone vlakbij het Centraal Station van de Plopsa Express, en in open lucht op de banken naast het Bumba Circus.

Toekomstplannen

Het komende seizoen zullen er geen nieuwe attracties gebouwd worden, maar dit jaar hoopt men wel te kunnen starten met de bouw van het hotel. Volgend jaar worden dan De Boomstammetjes in een nieuw kleedje gestopt. Dat is nog één van de weinige attracties die dateren uit de tijd van het Melipark. Die is dus dringend aan een opknapbeurt toe. Het is nog niet duidelijk op welk thema de vernieuwde Boomstammetjes geïnspireerd zullen zijn. CEO Steve Van den Kerkhof laat overigens weten dat er voor de twintigste verjaardag, in 2020, opnieuw iets groots en leuks gepland staat.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto('s): © Plopsa, PlopsaPictures

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page