top of page

Kom alles te weten over de nieuwe Studio 100-reeks 'Campus 12'


'Campus 12' is een nieuwe fictiereeks op Ketnet en vertelt het verhaal van een jonge bokser die op zoek gaat naar zijn verdwenen tweelingzus. Tijdens zijn zoektocht komt hij terecht in een artistieke en culturele omgeving die hem totaal vreemd is. Bovendien wordt hij geconfronteerd met de mysterieuze wereld van de alchemie en vreemde wetenschappelijke raadsels.

De cast van de reeks is een mix van beloftevolle jonge talenten en ervaren acteurs als Mathias Sercu en Hilde De Baerdemaeker. 'Campus 12' wordt een spannende en meeslepende reeks die een mystery-verhaal koppelt aan urban lifestyle, soapelementen, sport en muziek.

Het verhaal

De stoere bokser Noah De Smidt (Jasper Heyman) gaat op zoek gaat naar zijn tweelingzus Bo De Smidt (Lisa Gerlo) die van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen lijkt. Het wordt nog gekker wanneer blijkt dat niemand zich ook maar iets van Bo herinnert. Zelfs zijn vader, bokstrainer Ward (Matthias Sercu), en zijn broer Dante (Bünyamin Yürük) niet.

Het lijkt wel alsof Bo nooit bestaan heeft. Toch is er nog iemand met herinneringen aan Bo: Sam (Lennart Lemmens). Sam is net als Noah lid van de boksclub van Ward en bovendien is hij het stiekeme liefje van Bo. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, kunnen Noah en Sam niet anders dan samen op zoek gaan naar het verdwenen meisje.

Het spoor leidt naar de elitaire familie Vincke, aan de andere kant van de stad. Zij baten een theater uit en hebben een koor: ‘De 12’. Dat is voor Noah een ‘no go’-zone, want hij heeft geen voeling met die artistieke wereld en bovendien leven de families De Smidt en Vincke al jaren in ruzie. Maar Noah heeft geen keuze: als hij Bo wil terugvinden, moet hij zien binnen te geraken in het wereld van de Vinckes. Hij wil koste wat het kost lid worden van 'De 12’.

Maar dat is helemaal niet naar de zin van de hautaine Celeste Vincke (Hilde De Baerdemaeker), haar hyperintelligente dochter Louise (Nina Rey) en zelfingenomen zoon Frederik (Pieter Casteleyn).

Geleidelijk ontdekt Noah dat de haat tussen de twee compleet verschillende werelden van boksen en theater/zang alleen maar berust op vooroordelen, en dat de bokswereld en de zang- en theaterwereld veel meer gemeen hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Samen met Sam, en met de onbedoelde hulp van Louise, gaat hij in het theater op zoek naar de waarheid rond Bo’s verdwijning.

Andere vaste personages zijn Hanne (Naomi Janssens), die in de boksclub van de familie De Smidt zit en stiekem verliefd is op Dante; en Emilie (Jelisa van Schijndel), de oppervlakkige vriendin van Louise.

Urban soap

'Campus 12' gaat over twee ogenschijnlijk erg contrasterende werelden die op basis van vooroordelen niet met elkaar overweg kunnen: de volkse wereld van sport en boksen, en de elitaire wereld van theater en zang. Die twee werelden hebben in de reeks allebei hun eigen ‘arena’ : de boksclub van de familie De Smidt en het theater van de familie Vincke.

Noah, Sam, Bo, Louise, hun kennissen en vrienden moeten allemaal hun eigen weg zoeken en zich inleven in situaties die hen ‘van thuis uit’ niet eigen zijn. Daardoor zullen ze ontdekken dat hun oppervlakkige vooroordelen over de anderen compleet onterecht zijn, dat hun werelden en achtergrond veel meer gemeen hebben dan de tieners bij het begin van het verhaal dachten, en dat ze allemaal simpelweg jongens en meisjes van vlees en bloed zijn met dezelfde kleinere en grotere problemen.

Mystery

Om de mysterieuze verdwijning van Bo op te lossen en uit te vissen wat er eigenlijk achter zit, worden de tieners met hun totaal verschillende en contrasterende achtergronden gedwongen om samen te werken, en samen een wereld van duistere wetenschap en alchemie in te duiken.

Bo is niet zomaar verdwenen. Haar verdwijning heeft te maken met een oud alchemistisch geheim en een complot van een onbekende maar levensgevaarlijke tegenstander die hedendaagse technologieën met oeroude wijsheden wil verbinden om de wereld die we kennen om zeep te helpen.

Om dat te verhinderen moeten de jongeren in het spoor van oude wetenschappers en kunstenaars allerhande wetenschappelijke, wiskundige en artistieke raadsels oplossen…

Muziek

Er zit uiteraard veel muziek in 'Campus 12'. De liedjes die het koor ‘De 12’ brengt, zijn onder meer Engelstalige bewerkingen van bekende nummers uit het Studio 100-repertoire zoals Spring, Mega Mindy, K3 en Amika.

'Campus 12' is een productie van Studio 100 en vanaf 3 september 2018 te zien op Ketnet.

 

Bron: persbericht Studio 100

Foto('s): © Studio 100

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page