top of page

Allereerste Poolse Plopsa-park op feestelijke wijze geopend


Na jaren van intense voorbereiding stelden Plopsa en Momentum Capital deze avond feestelijk het gloednieuwe themapark Majaland Kownaty voor aan het publiek. Aan de bouw van het park hing een prijskaartje van 20 miljoen euro.

Plopsa heeft er sinds vandaag een gloednieuw park bij! Majaland Kownaty, het allereerste Poolse park binnen de internationale pretparkengroep, werd vandaag door middel van een geanimeerde openingsshow voorgesteld aan het grote publiek. Tal van internationale genodigden woonden de officiële opening bij.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group:

“We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.”

Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital:

“De opening van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots!”

Ook Studio 100-oprichters Gert Verhulst & Hans Bourlon waren van de partij om het resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse investeringsgroep Momentum Capital en Plopsa te vieren.

Gert Verhulst, CEO van Studio 100:

“Maya de Bij is immens populair in Polen. Het realiseren van een park rond Maya, aangevuld met tal van andere Studio 100-figuren, past dan ook perfect in ons 360°-model. De opening van Majaland Kownaty sluit ook uitstekend aan op onze ambitie om verder te blijven groeien.”

Het openingsfeest werd afgesloten met een adembenemend vuurwerkspektakel.

Samenwerking: Momentum Capital en Plopsa Group

Majaland Kownaty is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in partnership met Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100. Majaland is het eerste themapark in Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van in totaal 205 hectare voor alle leeftijdsgroepen. Het strategisch gelegen domein situeert zich tussen Berlijn en Poznan en is gelegen aan de afslag van de A2 snelweg tussen Berlijn en Warschau. Het omliggende recreatiedomein is eveneens een project van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Het themapark Majaland krijgt daarbinnen een grootte van 10 hectare.

Met Majaland zet Plopsa Group haar eerste stappen in Polen. Plopsa bezit reeds 6 succesvolle themaparken in België, Nederland en Duitsland. Hiermee verwelkomen ze 3 miljoen bezoekers per jaar.

Thematisering

Typerend voor de Plopsa-parken is dat ze opgebouwd worden rond de populaire Studio 100-figuren. De bouw van Majaland in Polen is dan ook een direct gevolg van het succes van de Studio 100-characters in Polen en kadert perfect binnen de totale entertainmentformule van Studio 100.

Zoals de naam van het park al laat uitschijnen, vindt een groot deel van de thematisering haar oorsprong in de populariteit van Maya de Bij. Zo werd de Maya-film ‘De Honingspelen’ eerder dit jaar landelijk getoond in Poolse bioscopen. De televisieserie over de avonturen van de vrolijke bij wordt vertoond op de publieke omroepzenders TVP en TVP ABC, net als de serie over Heidi. Ook deze krijgt een plaats in het park door middel van besneeuwde landschappen en de typische sfeer van de Zwitserse bergen. Een derde thema dat bezoekers kunnen terugvinden in Majaland is opgebouwd rond de leefwereld van Wickie de Viking. Ruwe rotsen en attracties gethematiseerd in een robuuste vikingsfeer dompelen bezoekers helemaal onder in de leefwereld van de kleine viking. Ook Bumba – die voorlopig nog niet gekend is in Polen – krijgt een plaatsje in het park in de vorm een verkeerspark en ‘Bumba’s Brandweermolen’. Hiermee doet de kleine clown dus eveneens zijn intrede in Polen.

Attracties en faciliteiten

Op een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter biedt Majaland Kownaty het perfecte uitje in alle weersomstandigheden. Zo bestaat het park niet alleen uit een enorme overdekte zone, maar kunnen bezoekers ook terecht in het ruime buitengedeelte. Het aanbod bestaat uit maar liefst 25 attracties, waarvan 17 attracties zich in de indoorzone bevinden en de overige 8 een plaats kregen in openlucht.

Naast een ruim attractieaanbod omvat Majaland Kownaty een restaurant en enkele snack- en horecapunten waar onder andere typische Poolse specialiteiten aangeboden zullen worden. Daarnaast biedt het park ook plaats voor de winkel ‘Mayaland Shop’ waar merchandising van onder andere de in het park aanwezige figuren aangekocht kan worden.

Toekomstplannen

De opening van Majaland Kownaty betekent allesbehalve dat het park reeds gefinaliseerd is. Plopsa zet haar sterk doorgedreven investeringsbeleid waarvoor het gekend staat ook in het nieuwe themapark verder.

Tijdens de feestelijke openingsshow werd reeds een nieuwe investering bekendgemaakt. Zo werden recent de bouwwerken gestart voor de constructie van een nieuwe attractie in de vorm van een houten coaster. Het zal de allereerste houten coaster in Polen zijn en bovendien een mooie aanvulling op het huidig attractieaanbod van Majaland Kownaty. Voor de realisatie van deze investering wordt opnieuw beroep gedaan op Great Coasters International, die eerder ook al de gelijksoortige houten achtbaan ‘Heidi The Ride’ in Plopsaland De Panne construeerden.

Het kostenplaatje van het nieuwe pronkstuk bedraagt 7,5 miljoen euro.

Tewerkstelling

Niet alleen voor de constructie, maar ook voor de exploitatie van het park wordt beroep gedaan op lokale Poolse medewerkers. Met de komst van Majaland Kownaty worden maar liefst 150 extra jobs gecreëerd in de regio.

Weetjes

  • Investering: 20 miljoen euro

  • Geplande investeringen: 7,5 miljoen euro in de vorm van een houten achtbaan

  • Oppervlakte indoorzone: 10.000 m²

  • Oppervlakte buitenzone: 10.000 m²

  • De totale oppervlakte, inclusief de parking en uitbreidingsgebied: 10 hectare

  • 25 binnen- en buitenattracties

  • 150 extra jobs (50 FTE’s)

  • Majaland Kownaty bevat maar liefst 4.000 m² decoratief spuitbeton

  • Er werd meer dan 1 km houten hekwerk gebruikt

  • Het park is gelegen in de stad Kownaty, in de provincie Lubuskie

  • Majaland Kownaty zal naar verwachting 300.000 bezoekers per jaar verwelkomen

Meer info en tickets: https://www.majalandkownaty.pl/pl

 

Bron: persbericht Plopsa

Foto('s): © Plopsa

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page