top of page

Eerste steen van Plopsa Hotel officieel gelegd


Zopas werd in De Panne de eerste steen van het Plopsa Hotel, het allereerste hotel van de Plopsa Group, gelegd. Dit gebeurde in het bijzijn van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, schepen van Toerisme van De Panne Cindy Verbrugge, CEO van Studio 100 Gert Verhulst en CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof.

Het is zover! De opening van het allereerste Plopsa Hotel staat gepland in de zomer van 2020 en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren. Op een totale oppervlakte van 12.000 m² zal het hotel 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen. Met deze investering van € 20 miljoen wenst de Plopsa Group een all-weather meerdaagse bestemming te worden.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, haar eerste stappen in de hotelbranche.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group:

“We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming."

Unieke thematisering

Plopsa staat gekend voor haar doorgedreven thematisering en originaliteit en dit wordt uiteraard in het allereerste Plopsa Hotel niet anders. Zo krijgt het hotel een foyer die volledig als theater-/operazaal wordt ingericht, waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen in de loges en op de verdiepingen, die uitkijken op ‘het podium’.

Ook de kamers zullen naar de leefwereld van de Studio 100-figuren gedecoreerd worden. Van de 117 kamers waarin bezoekers een betoverende nacht kunnen beleven, zullen er 11 themasuites zijn. Dat wil zeggen dat Maya de Bij, Kabouter Plop, Bumba, K3, Mega Mindy, Piet Piraat, … er elk hun eigen themasuite krijgen. Op die manier worden hotelgasten in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld, wat de beleving compleet anders maakt dan in een klassiek hotel. Daarnaast worden er nog 14 luxesuites voorzien van alle ruimte, luxe en comfort. De overige 92 standaardkamers, inclusief kamers met voorzieningen voor mindervaliden, krijgen een neutraler ‘theaterthema’.

Ruimte voor bedrijven

Het Plopsa Hotel zal zowel ruimte bieden voor Plopsa-bezoekers als voor zakelijke klanten. Die doelgroep vormt namelijk een kwart van de omzet. Er worden drie vergaderzalen voorzien die in totaal aan 350 personen plaats bieden.

Uiteraard is er ook aan de nodige ontspanning gedacht. Zo komt er een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras en twee bars met een capaciteit van 100 à 150 personen per bar. Het restaurant en de bars zullen voor iedereen toegankelijk zijn en niet enkel voor hotelgasten. Bovendien zal de foyer van het Plopsa Hotel de look van een operazaal krijgen, wat een magische beleving voor iedere hotelgast garandeert.

Faciliteiten

Op een totale oppervlakte van 12.000 m² biedt het Plopsa Hotel voor elk wat wils. Bovendien wordt de ingang van het waterpretpark Plopsaqua De Panne volledig geïntegreerd in het geheel en wordt het complex aangepast aan mindervaliden.

  • 117 kamers zullen zorgen voor een ongeziene beleving:

  • 92 standaardkamers, inclusief kamers met voorzieningen voor mindervaliden, krijgen een neutraler ‘theaterthema’ met een gemiddelde oppervlakte van +/- 32 m² (4 personen per kamer).

  • 11 themasuites waarbij de Studio 100-figuren een centrale rol krijgen met een gemiddelde oppervlakte tussen de 60 m² en 100 m².

  • 14 luxesuites waarbij luxe en comfort centraal staan met een gemiddelde oppervlakte van 74 m².

  • 1 buffetrestaurant, met een totale oppervlakte van 1.000 m² en een totale capaciteit van 350 personen met aanpalend een ruim buitenterras.

  • 2 bars met een capaciteit van 150 personen per bar, dat zowel voor hotelgasten als voor niet-hotelgasten toegankelijk is.

  • 3 vergaderzalen, die ruimte aan 350 personen bieden:

  • Zaal 1: 290 m²

  • Zaal 2: 90 m²

  • Zaal 3: 40 m²

  • 42 ondergrondse parkeerplaatsen.

  • 1 Foyer, die een theater-/operathema krijgt, waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen in de loges en op de verdiepingen, die uitkijken op ‘het podium’.

Het Plopsa Hotel zal bovendien werkgelegenheid aan +/- 50 nieuwe medewerkers bieden. Dat zijn voornamelijk horecamensen, receptiemedewerkers en schoonmaakpersoneel.

Ecologische technologieën

Het Plopsa Hotel is een sterk staaltje van verschillende ecologische technologieën:

  • Door de blijvende groei van de site De Panne, werd een eigen waterzuiveringsstation gebouwd, die de organische vuilvracht, stikstof en fosfor uit het afvalwater verwijdert. Ook het Plopsa Hotel zal hieraan gekoppeld worden. Op die manier zet de Plopsa Group volop in op waterzuivering en –kwaliteit en wordt de ecologische voetafdruk verkleind.

  • Ook worden er zonnepanelen geplaatst die bijdragen in het streven naar energieneutraliteit.

  • Het gebouw wordt bovendien volledig geïsoleerd volgens de EPB-normen 2019.

Op die manier stelt de Plopsa Group alles in het werk om het nieuwe hotel zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te exploiteren. Duurzaamheid staat centraal in al haar bedrijfsactiviteiten.

Mobiliteit

Het nieuwe Plopsa Hotel zal zowel te voet, als met de fiets, de auto (42 ondergrondse parkeerplaatsen), de trein (het station van De Panne bevindt zich op wandelafstand van het hotel, bereikbaar via een speciaal wandelpad) en de kusttram (halte ‘Plopsaland’, vlak naast de ingang van het Plopsa Hotel) perfect te bereiken zijn.

Weetjes

  • Investering: € 20 miljoen

  • 42 ondergrondse parkeerplaatsen

  • 500 bedden

  • +/- 50 nieuwe jobs

  • Hoogste punt: 16 meter m²

  • Totale oppervlakte: 12.000 m²

De eerste steen, waarmee de bouw van het Plopsa Hotel officieel van start gaat, werd vanmorgen gezamenlijk gelegd door Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, schepen van Toerisme van De Panne Cindy Verbrugge, CEO van Studio 100 Gert Verhulst en CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof.

Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro.

 

Bron: persbericht Plopsa

Foto('s): © Plopsa

Tags:

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page