top of page

Houten achtbaan Wilkołak geopend in Majaland Kownaty


Majaland Kownaty heeft officieel de nieuwe attractie Wilkołak geopend. Het is de eerste houten achtbaan van Polen. De kosten van de nieuwe investering bedragen 7,5 miljoen euro.

Majaland Kownaty presenteert met trots de eerste innovatie van het park sinds de opening in september vorig jaar: Wilkołak, 'weerwolf' in het Pools. Het is een gespiegelde kopie van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. De attractie is uniek in Polen, want het is de eerste houten achtbaan van het land.

Net als de andere attracties in Majaland Kownaty is ook Wilkołak gethematiseerd. Maar deze keer is dat geen Studio 100-figuurtje. Het thema van de houten achtbaan is een reis door de donkere wereld van weerwolven...

De 'weerwolf' haalt een snelheid van 71 km/u, heeft een hoogte van 22 meter en is 618 meter lang. Daarvoor werd meer dan 56.000 meter hout geïnstalleerd. Met twee treinen kan tot 12 personen per rit worden gereden.

Vanavond, 29 juni 2019, werd Wilkołak officieel geopend in aanwezigheid van Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital en Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa. Na de openingsceremonie konden de talrijke bezoekers als eerste een ritje maken in de achtbaan en genieten van een avond vol animatie. De opening werd plechtig afgesloten met een adembenemend vuurwerk.

Nieuwe investeringen

De investering van de houten coaster bedraagt 7,5 miljoen euro. Dit was nog maar het eerste deel van het toekomstige investeringsplan voor Majaland Kownaty. In de komende jaren zullen nog meer attracties in het park worden gebouwd.

In 2020 is Majaland Kownaty van plan om een geheel nieuwe buitenzone te openen. De zone krijgt twee attracties: een splash battle en een een disk'o coaster. Net zoals in Plopsaland De Panne zal ook Wickie de Viking hier een centrale rol spelen.

In 2021 zullen de investeringen worden voortgezet met de opening van een grote waterspeeltuin.

 

Bron: persbericht Plopsa

Foto('s): © Plopsa

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page