top of page

Een uitgebreid halloweenaanbod in de Plopsa-parken


Plopsaland De Panne nam deze zomer afscheid van Samson & Gert. Na twintig jaar eindigde op vrijdag 23 augustus een fantastische traditie in het park. Het iconische duo stond voor de allerlaatste keer op het podium van het Plopsa Theater met de Samson & Gert Zomershow, maar veel tijd om te treuren is er niet, want de vele halloweenevenementen loeren al volop om de hoek.

Van 12 oktober tot en met 2 november staat het grootste pretpark van België volledig in het teken van Halloween. Vorig jaar organiseerde Plopsaland De Panne voor het eerst een gloednieuw concept gericht op tieners, de Halloween Scare Nights. Het evenement sloeg meteen aan en net om die reden pakt het park het dit jaar nog groter, nog beter en nog enger aan. Uiteraard is er voor de allerkleinsten ook de aanwezigheid van de Pompoenkoning, Piet Piraat en de vele andere vogelverschrikkers, heksen en andere rare snuiters.

Plopsaland De Panne Halloween Scare Nights Op zaterdag 12, 19, 26 oktober en 2 november vinden de Halloween Scare Nights plaats in Plopsaland De Panne, specifiek gericht op 14-plussers. Hiermee wil het park haar aanbod naar een oudere doelgroep uitbreiden. Bezoekers kunnen zich tijdens deze nocturnes tot 22 uur een weg banen doorheen de verschillende huiveringwekkende Scare Zones zoals 'Freak Circus', 'Camping ’t Zonnetje', 'Black Swamp' en 'Lumberjack'. Vanaf 20 uur doen gerenommeerde DJ’s het Dorpsplein daveren tijdens een spetterende Halloween Party. De zones zijn volledig afgesloten en enkel toegankelijk vanaf 14 jaar zodat de kleinste bezoekers niet afgeschrikt kunnen worden.

Freak Circus

In een mysterieuze opslagruimte van het rondreizende Freak Circus wordt momenteel voor een nieuwe show geoefend. Alle artiesten zijn druk in de weer om de show nog grootser te maken, maar de clown probeert er echter een stokje voor te steken…

Camping ‘t Zonnetje

De ooit drukbezochte Camping ’t Zonnetje wordt al een tijd lang geteisterd door een epidemie die bewoners in zombies transformeert. Iedereen die met de zombies in aanraking komt, dreigt zelf slachtoffer te worden. De camping is dan ook tegenwoordig hermetisch afgesloten…

NIEUW: Black Swamp

Echte griezelfans wagen zich aan een wandeling doorheen de nieuwe Scare Zone Black Swamp waar de Piratenzombies nogal vaak last hebben van een hongertje...

NIEUW: Lumberjack

Het altijd vredige Heidiland wordt opgeschrikt door dolgedraaide houthakkers die het gemunt hebben op de bewoners van het dorp. Geen enkele bewoner waagt zich nog aan een bergwandeling…

NIEUW: Halloween Party

De Halloween Scare Nights worden afgesloten met het vetste Halloween feestje ooit! Shake de demonen van je los op de beats van de top dj's DIMARO, Lester Williams en Lennert Wolfs.

Line-up:

  • 12 oktober 2019: DIMARO & Lester Williams

  • 19 oktober 2019: Lester Williams

  • 26 oktober 2019: Lester Williams & Lennert Wolfs

  • 2 november 2019: Lennert Wolfs​

Piet Piraat Halloweenshow Ook Piet Piraat en Stien Struis zijn op 12, 13, 19, 26, 27 oktober en 2 november van de partij met een spannende en interactieve liveshow in het Proximus Theater. Het duo krijgt de opdracht om de spullen van Tante Cleo te bewaken, maar Stien kan niet van de bezittingen blijven en laat zo een mummie opnieuw leven. De enige manier om de mummie opnieuw in zijn sarcofaag te krijgen, is een bepaalde spreuk uitspreken. Ketnet Halloween Nocturnes Tijdens de succesvolle Ketnet Halloween Nocturnes zorgt Ketnet ervoor dat Plopsaland De Panne nog spannender wordt. Tijdens weekdagen, van 28 oktober tot en met 1 november, is het park extra lang geopend zodat bezoekers de vele attracties in de duisternis kunnen beleven en kunnen griezelen tot zonsondergang. Op deze dagen staan er niet alleen Meet & Greets met de nieuwe Ketnet-wrapper, de cast van Campus 12 en Helden gepland, maar wordt de dag telkens afgesloten met een spetterend optreden van De KetnetBand en een indrukwekkende vuurwerkshow. Plopsaqua De Panne

Plopsaqua De Panne mag nog steeds de titel van ‘Nr. 1 Waterpark van de Benelux’ op haar naam schrijven. Tijdens het najaar is het dan ook heerlijk vertoeven in het betoverende landschap van Plopsaqua De Panne, dat enorm in trek is bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Bovendien is het waterpark maar liefst 365 dagen per jaar geopend en kan er op maandag, vrijdag en tijdens schoolvakanties zwemplezier tot 20 uur beleefd worden.

Daarnaast wordt er volop gebouwd aan Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. In samenwerking met de steden Hannuit en Landen wordt er nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

Plopsa Indoor Hasselt

Ook Halloween in Plopsa Indoor Hasselt krijgt een gloednieuwe invulling. Het indoorpark wordt voor de gelegenheid in een schrikwekkend kleedje gestoken en nodigt voor het eerst tijdens de herfstvakantie Peppa Pig uit. Ook het mysterieuze trio van Nachtwacht komt langs voor een uiterst spannende Meet & Greet. De meer dan 25 indoor- en outdoorattracties, aangevuld met dagelijkse liveshows spelen bovendien volledig in op de totaalbeleving van kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Griezelleuke halloweenanimatie en –decoratie

Vanaf 12 oktober wordt Plopsa Indoor Hasselt gehuld in een grillige halloweensfeer. Reuzenpompoenen en vieze spinnenwebben sieren het park tijdens deze gezellige dagen. Ook de intussen befaamde Pompoenkoning is van de partij om samen met alle bezoekers Halloween te vieren.

Meet & Greet met Nachtwacht

Bezoekers die er altijd al van gedroomd hebben om Nachtwacht te ontmoeten, kunnen op zaterdag 19 oktober terecht in Plopsa Indoor Hasselt voor een mysterieuze Meet & Greet met Keelin, Vladimir en Wilko.

Herfstvakantie met Peppa Pig Van 26 oktober tot en met 3 november zakt het razend populaire varkentje van de Nick Jr.-serie Peppa Pig af naar Plopsa Indoor Hasselt voor een beestig leuke Meet & Greet en minishow.

Bumba Magico Show

Voor de allerkleinsten is de aanwezigheid van Bumba een must. Tijdens de herfstvakantie griezelen Bumba en zijn vriendjes er elke dag op los in het Theater in Plopsa Indoor Hasselt met de Bumba Magico Show. Speciaal voor de allerkleinste bezoekers openen ze dagelijks de poorten van hun circustent en toveren ze er op los. Nadien maken ze uiteraard voldoende tijd vrij om hun fans te ontmoeten met hen op de foto te gaan. Plopsa Coo

Dinoween

Plopsa Coo, het Plopsa-park in het hart van de Belgische Ardennen, viert tijdens de herfstvakantie voor de vijfde maal het populaire Dinoween. Ondertussen is het evenement een vaste waarde in het park geworden, dat door de bezoekers steeds met veel enthousiasme onthaald wordt.

Het park baadt niet alleen in een griezelig halloweenkleedje, ook de Park Rangers hebben samen met de Pompoenkoning en de heks een spannend halloweenfeest voorbereid. Park Ranger Gianni heeft zelfs een illusieshow voor de bezoekers in petto. De enige onvoorspelbare factor zijn de dino’s die met alle aandacht gaan lopen. De Park Rangers doen er alles aan om de controle over deze prehistorische reuzen terug te winnen…

Op woensdag 30 en donderdag 31 oktober kan er extra lang gegriezeld worden tijdens de Halloween Nocturnes tot 19 uur. De attracties kunnen niet enkel in het donker beleefd worden, maar de dag wordt ook telkens afgesloten met een spetterend vuurwerkspektakel aan de voet van de Watervallen van Coo.

Holiday Park

Holiday Park, gelegen in Haßloch in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, werd in 2010 door de Plopsa Group overgenomen. Sindsdien werd het park stapsgewijs aan een herthematisering en uitbreiding onderworpen. Plopsa kondigde enige tijd geleden aan om de komende jaren nog meer dan 25 miljoen te investeren in het Duitse pretpark. Zo zal in het komende jaar de huidige ‘Donnerfluss’ tot de ‘Dino Splash’ omgetoverd worden, waarbij de bezoekers worden meegenomen doorheen een prehistorisch landschap met levensechte, bewegende dinosaurussen.

Daarnaast wordt er, naar analogie van Plopsaland De Panne, gebouwd aan een Vikingdorp met twee gloednieuwe attracties, de ‘Splash Battle’ en de ‘Disco Coaster’. In de ‘Splash Battle’ kunnen jong en oud zich, als echte Vikingen, in een waterstrijd storten terwijl de ‘Disco Coaster’ bezoekers meeneemt op een spannende rit over rotsen en woeste golven.

 

Bron: persbericht Plopsa

Foto('s): © Plopsa

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page