top of page

Plopsa neemt nieuwe maatregelen door coronavirus


Op basis van het advies van de overheid heeft de Plopsa Group beslist om haar parken in België tot 3 april 2020 te sluiten.

Deze maatregel heeft betrekking op de Belgische parken Plopsaland De Panne, Mayaland Indoor, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo.

De geplande Season Kick Off op 28 maart in Plopsaland De Panne kan dus niet meer doorgaan. Ook de exclusieve seizoensopening van het Duitse Holiday Park op 29 maart wordt geannuleerd.

De capaciteit van het Nederlandse Plopsa Indoor Coevorden is beperkt tot 100 personen gelijktijdig, de capaciteit van het Duitse Holiday Indoor tot 950 personen gelijktijdig.

Majaland Kownaty in Polen zal tot 31 maart 2020 niet meer toegankelijk zijn.

Woensdag liet de Plopsa Group nog weten dat in al haar indoorparken maximaal 950 personen gelijktijdig toegelaten worden. Die maatregel blijft nu enkel geldig voor Holiday Indoor in Duitsland. Het concert van Preuteleute, nu zaterdag 14 maart in het Proximus Theater, werd ook al verplaatst.

Updates

  • 13/03: Majaland Kownaty in Polen zal tot nader order niet meer toegankelijk zijn. Het park wordt heropend als de aanbevelingen van de regering dit toelaten.

  • 13/03: Holiday Indoor in Duitsland zal op 14 en 15 maart 2020 gesloten blijven.

  • 14/03: De Proximus Klantendag op 4 april 2020 in Plopsaland De Panne wordt afgelast.

  • 14/03: De voorstelling van 'Sneeuwwitje', op 11 april 2020 in het Proximus Theater, wordt verplaatst naar 10 oktober 2020. Tickets worden omgeboekt.

  • 15/03: Plopsa Indoor Coevorden in Nederland wordt tot nader order gesloten tot 6 april 2020.

  • 19/03: Holiday Park (en dus ook Holiday Indoor) in Duitsland is gesloten tot 19 april 2020.

  • 23/03: Plopsa Indoor Coevorden in Nederland blijft nu al zeker gesloten tot en met 1 juni 2020.

  • 27/03: Door een verlenging van de maatregelen blijven alle Plopsa-parken in België gesloten tot 19 april 2020.

  • 15/04: De parken in België, Duitsland en Polen blijven tot nader order gesloten. Het gaat om Plopsaland De Panne, Mayaland Indoor, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo (in België), Holiday Indoor en Holiday Park (in Duitsland) en Majaland Kownaty (in Polen).

  • 15/04: De Nacht van de Abonnees op zaterdag 4 juli in Plopsaland De Panne gaat niet door.

  • 12/05: In Nederland is de heropening van Plopsa Indoor Coevorden tot nader order uitgesteld.

  • 29/05: Vanaf vrijdag 29 mei 2020 opent Plopsa Indoor Coevorden opnieuw de deuren. Het park hanteert aangepaste openingstijden en een beperkte capaciteit om de minimale afstand en veiligheid voor bezoekers en medewerkers te garanderen. Daarom moet iedere bezoeker een ticket reserveren voor de dag en het tijdslot waarin die het park wil bezoeken. Dat kan online via de website van het park. Abonnees kunnen een gratis ticket reserveren voor hun gewenste dag van bezoek.

  • 03/06: De Belgische Plopsa-parken mogen terug open vanaf 1 juli. Tijdens de zomerperiode met corona-maatregelen kunnen shows, evenementen en meet & greets niet plaatsvinden.

  • 06/06: In Polen opent Majaland Kownaty opnieuw de deuren. Elke bezoeker moet online een ticket reserveren voor de dag en het tijdstip van bezoek. Dat kan via de website van het park. Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen kan je hier vinden. Majaland Kownaty opent deze zomer de nieuwe buitenzone Wickieland met twee attracties: De Grote Golf en Wickie The Battle. Er komt ook een horecapunt en souvenirwinkel. Een investering van 7,5 miljoen euro.

  • 10/06: In Duitsland mag Holiday Park weer bezoekers verwelkomen. In bepaalde zones van het park is het dragen van een mondmasker verplicht. Om het aantal bezoekers te beperken, moet je vooraf een dagticket reserveren via de website van het park. Gedetailleerde informatie over de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen kan je hier nalezen. De Donnerfluss, ook bekend als De Bulderende Rivier, werd gerenoveerd en omgedoopt tot DinoSplash. Daarmee krijgt het een dino-thema, gelijkaardig aan de vernieuwde Boomstammetjes in Plopsaland De Panne.

Wat betekent corona voor je bezoekje aan Plopsa?

Heb je vragen over de gevolgen van corona voor je Plopsa-bezoekje? Check snel de Q&A voor alle belangrijke info: www.plopsa.com/coronavirus.

De Plopsa Group blijft de situatie dag per dag evalueren en vindt het belangrijk het advies van de overheid te volgen. De parken gaan opnieuw open wanneer het advies van de overheid dit toelaat. De definitieve openingsdata van de parken worden gecommuniceerd van zodra deze bekend zijn.

 

Bron: persbericht Plopsa

Foto: © Plopsa

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page